Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ЗНО

radiosvoboda.org

Середа, 25 листопада 2020, 13:54

Під час проведення ЗНО-2021 українська література стала необов'язковим предметом

ЗНО

Міносвіти внесло декілька змін щодо проведення ЗНО у 2021 році.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА. 

Як заявила сьогодні керівничка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк, під час проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2021 році українську літературу зробили необов'язковою для складання ЗНО.

"Окремим предметом винесли українську мову. Учасники можуть обрати "українську мову" або "українську мову і літературу". Це різні предмети цього року" – зазначила Лариса Середяк.

Також з наступного року математика вперше є обов’язковою для випускників шкіл для отримання атестату.

За словами Середяк, для отримання документа про повну загальну середню освіту треба обрати 4 предмети: українська мова, математика – обов’язкові, третій предмет на вибір – історія України чи іноземна мова, і четверта – на вибір учасника із переліку 11 предметів, які пропонує Український центр оцінювання якості освіти.

"В умовах прийому прописано обов’язковими три предмети, які визначили у Міністерстві освіти і науки. Відповідно до умов прийому кожен заклад вищої освіти повинен прийняти свої правила прийому, і в цих правилах визначити, які предмети потрібні на ту чи іншу спеціальність", – наголосила Лариса Середяк.

Зазначимо, реєстрація на ЗНО-2021 триватиме з 1 лютого до 5 березня 2021 року. Основна сесія запланована у період з 21 травня до 15 червня, додаткова з 29 червня до 16 липня. У 2021 році дійсними для вступу у вищі навчальні заклади будуть сертифікати за 2018, 2019, 2020 та 2021 роки.

Додамо, основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання 2020 року розпочалася 25 червня тестуванням з математики та завершилася 17 липня. 23 львів'ян отримали 200 балів із ЗНО з математики та фізики, за що були нагороджені преміями від міста.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.