Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львіввугілля

П'ятниця, 27 листопада 2020, 10:33

Депутати Червонограда вимагають у влади вирішити вибухонебезпечну ситуацію на шахті Надія

Львіввугілля

Через відсутність електропостачання на шахті накопичується метан, який може вибухнути у будь-який момент.

Про це повідомляє "Ехо Червонограда".

Депутати Червоноградської міськради звернулись до керівництва держави та народного депутата від "Слуги Народу" Юрія Камельчука із проханням взяти під особистий контроль вирішення питання із електропостачанням шахти "Надія".

Зокрема, через заборгованість із електропостачання у 13,6 млн грн ще з 2 листопада шахту повністю знеструмили. Внаслідок цього на шахті не відкачується вода, не провітрюються гірничі виробки, тому накопичується метан, який може вибухнути у будь-який момент.

"Шахта "Надія" є надкатегорійною по виділенню газу метану в підземних виробках. Вентилятор головного провітрювання шахти на даний момент відключений від електроживлення, апаратура контролю газу метану в підземних виробках знеструмлена, що не дає можливості контролю наявності метану в шахті. Оскільки шахта є надкатегорійною по виділенню газу метану, тому загазування гірничих виробок без провітрювання та контролю може відбутися в будь-який момент" – йдеться у повідомленні.

Депутати наголошують, що на підприємстві працюють 470 працівників з них 219 підземних, які вимушено перебувають на простої, а ситуація ускладнюється ще й тим, що на шахті існує заборгованість з виплати заробітної плати на 10,4 млн грн та 3,5 млн грн ЄСВ.

"Важке фінансове становище шахти та неможливість вирішити питання відновлення роботи призвели до посилення соціальної напруги в колективі та створення передумов техногенної катастрофи" – йдеться у зверненні.

Нагадаємо, наприкінці серпня цього року гірники шахти "Надія" оголосили про голодування та відмовилися підніматися на поверхню, також їхні родичі перекривали трасу Львів-Жовква через заборгованість із виплати заробітної плати.

Зазначимо, фінансовий аудит шахти "Надія", проведений фахівцями Міненерго, виявив численні порушення у діяльності попереднього керівництва підприємства, що призвели до значних збитків і заборгованості із заробітної плати гірникам у понад 50 млн грн. 

Тому у середині вересня Верховна Рада виділила 47 млн грн на виплату боргів із зарплати гірникам цієї шахти.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.