Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

школа на Львівщині

Понеділок, 30 листопада 2020, 13:08

В Україні через Covid-19 скасували всеукраїнські учнівські олімпіади

школа на Львівщині

Міносвіти скасувало проведення всеукраїнських учнівських олімпіад на час дії карантину.

Про це повідомила прес-служба Міністерство освіти і науки України.

Міністерство освіти прийняло рішення не проводити всеукраїнські учнівські олімпіади з навчальних предметів, турніри, олімпіади зі спеціальних дисциплін та конкурси фахової майстерності під час дії карантину.

"Через загострення епідеміологічної ситуації в країні та ріст показників захворюваності на коронавірус ухвалено рішення не проводити Всеукраїнські учнівські олімпіади з навчальних предметів, турніри, олімпіади зі спеціальних дисциплін та конкурси фахової майстерності під час надзвичайних обставин (надзвичайні ситуації природного та техногенного походження, карантин, запровадження протиепідемічних заходів та інші обставини, які об’єктивно унеможливлюють їх проведення)" – йдеться у повідомленні.

Винятками є лише проведення виключно у дистанційній формі всеукраїнських учнівських конкурсів з навчальних дисциплін та конкурси-захисти науково-дослідницьких робіт.

Зазначимо, у листопаді-грудні в Україні проводиться другий етап олімпіад – районний. 

"Для проходження всіх етапів дітям та вчителям необхідно пересуватися містом, потім – між областями, спілкуватися з іншими людьми. Це збільшує ризик зараження та поширення коронавірусної хвороби. Враховуючи поради освітян та рекомендації МОЗ щодо максимального обмеження контактів між людьми, було ухвалено рішення про непроведення учнівських олімпіад під час карантину" – наголосили у Міносвіти.

Додамо, нещодавно Кабмін відмовився від підвищення мінімальних зарплат вчителів з 2021 року та переніс дію цієї постанови ще на рік.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.