Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Олег Паска

loda.gov.ua

Середа, 2 грудня 2020, 14:23

Департамент освіти Львівщини ініцією перехід на на єдину електронну форму дистанційного навчання

Олег Паска

Департамент освіти Львівської обласної державної адміністрації ініціює перехід усіх шкіл області на єдину систему дистанційного навчання.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

Департамент освіти Львівської обласної державної адміністрації ініціює перехід усіх шкіл області на єдину систему дистанційного навчання, аби усі вчителі та діти у навчальному закладі мають працювати на єдиній електронній платформі. Це має забезпечити синхронність та полегшить технічне забезпечення навчального процесу.

"Коли ми провели дослідження яким було дистанційне навчання та опитали вчителів, то з’ясували, що 95 % педагогів використовували у своїй роботі звичайні "месенджер", "вайбер" тощо. Ці способи комунікації не є платформою для навчання, по суті ускладнюють роботу, як для вчителів, так і для учнів та не дають необхідного результату", – розповів голова департаменту освіти Львівської облдержадміністрації Олег Паска.

Навчальний процес ускладнювало і те, що кожен педагог використовував інший засіб комунікації, що також були змушені робити й учні.

"Важливо, щоб не було так, що вчитель хімії спілкується в «мудлі», вчитель фізики чи української мови у "вайбері". Це породжує хаос і в дітей, і в батьків, адже вони просто не можуть опанувати всіх цих платформ, які собі вподобали вчителі, одночасно",-  додав Олег Паска.

Департамент стимулюватиме перехід шкіл на єдину платформу дистанційного навчання. Якою буде ця платформа вирішуватиме сам навчальний заклад. До прикладу, це може бути Moodle або ж Google Classroom. Головна умова – всі вчителі та діти мають користуватись одним і тим же засобом комунікації.

Продовжить департамент і навчання для педагогів із використання дистанційних засобів навчального процесу.

"Ми одразу почали здійснювати заходи для освоєння педагогами платформ для дистанційного навчання. Хоча це і не було передбачено попередньою Програмою розвитку освіти", – зазначив Олег Паска.

Тоді на навчання педагогів скерували понад мільйон гривень.

"У наступній програмі вже передбачені кошти на такі заходи. Це сума в межах 3 млн 200 тисяч. Сюди входять і місцеві бюджети, адже фінансування здійснюватиметься на умовах 50 на 50%. Хоча це більше завдання місцевих бюджетів, ми пропонуємо скерувати ці кошти, щоб простимулювати процес", – підсумував Олег Паска.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.