Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

кіїв

Неділя, 6 грудня 2020, 10:29

Зеленський підписав закон про реорганізацію громад і районів

кіїв

Новообрані органи місцевого самоврядування отримали «зелене світло» для роботи   

Президент Володимир Зеленський 4 грудня підписав закон, що дозволить врегулювати питання правонаступництва комунального і державного майна, у тому числі земельних ділянок, що розташовані на території сформованої територіальної громади. А також бюджетних ресурсів, прав та обов’язків районних рад ліквідованих постановою Верховної Ради районів.

Про це повідмив уряд Україні. 

Закон розблоковує початок роботи органів місцевого самоврядування новоутворених громад, вибори в яких відбулися 25 жовтня, та відкриває процес реорганізації місцевих органів влади попередніх територіальних громад. Законом також врегульовуються питання розмежування та фінансування соціально важливих об’єктів комунальної власності між районами та новоутвореними громадами, зокрема закладів охорони здоров’я, освіти, культури, спорту та інших. Залишки коштів у бюджетах розформованих громад в кінці бюджетного періоду перераховуються до бюджету новоствореноїгромади.

З набуттям чинності закону буде впорядкована юрисдикція районних державних адміністрацій та районних рад з новим територіальним устроєм. Це сприятиме налагодженню координації державних органів на районному рівні та виконання відповідних державних програм та інших заходів, які здійснюють сьогодні РДА.

Нагадаємо, влітку рішенням Уряду і Верховної Ради створено 1469 територіальних громад і 136 районів. 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.