Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Роман Кісь

Понеділок, 14 грудня 2020, 09:47

У Львові помер філософ і культуролог Роман Кісь

Роман Кісь

Вчора вночі від коронавірусу помер філософ і культуролог Роман Кісь.

Про це повідомив його син Зорян Кісь на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора вночі, 13 грудня, помер 71-річний філософ і культуролог Роман Кісь. Його ще 9 грудня поклали до лікарні із коронавірусом.

"Тата сьогодні вночі не стало. Співчуття всім, хто його знали і любили. Це так важко, коли навіть велелюдне прощання, на яке він заслужив, зараз неможливе" – написав Зорян Кісь.

Зазначимо, Роман Кісь був учасником літературного середовища 1970 років у Львові, у 1981 році йому інкримінували злісне хуліганство і ув’язнили на 3 роки, хоча насправді за статтю проти русифікації України.

Вдруге він заарештований у 1985 році за відмову відбувати збори офіцерів запасу. Перебував в місці позбавлення волі в Маневичах Волинської області включно до 1986 року.

Лауреат державної премії ім. Колесси, головний редактор релігійно-філософського альманаху "Transfiguratio / Преображення".

Також Роман Кісь виступав за рівноправ'я та захищав права ЛГБТ-спільноти, він брав участь у цьогорічному феміністичному марші у Львові з нагоди Міжнародного жіночого дня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.