Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Крехівський монастир

google.com.ua

Понеділок, 21 грудня 2020, 15:50

Козицький затвердив монастирю у Крехові документи на землю в Жовківському районі

Крехівський монастир

Монастир Св. Миколая в Крехові отримає 68 га землі за межами села.

Про це йдеться у розпорядженні голови Львівської ОДА Максима Козицького №41160/0/5-20 від 8 грудня 2020 року.

Максим Козицький, за клопотанням монастиря Св. Миколая в Крехові, затвердив монастирю технічну документацію із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки, площею 68,27 га, яка знаходиться за межами села Крехів Жовківського району.

"Затвердити Монастирю Св. Миколая в Крехові технічну документацію із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки на місцевості площею 68,2000 га, що розташована за межами населеного пункту на території Крехівської сільської ради Жовківського району Львівської області" – йдеться у розпорядженні.

Згідно із документом, ділянка призначена для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій.

Зазначимо, ще у червні цього року Козицький підписав розпорядження, яким погодив виділення для монастиря цієї ділянки та зобов'язав розробити і подати технічну документацію із землеустрою на затвердження обласній державній адміністрації.

Однак у розпорядженні не вказано, яку саме ділянку передадуть монастирю.

Нагадаємо, Крехівський монастир святого Миколая Отців Василіян, що належить УГКЦ, був заснований як православний у 1612 році і є пам'яткою архітектури національного значення ХVІІ-ХVІІІ століть.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.