Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

забруднення річок

Понеділок, 21 грудня 2020, 15:20

Облрада планує виділити 100 мільйонів на вирішення екологічних проблем Львівщини у 2021 році

забруднення річок

Депутати планують виділити 104 млн грн на охорону навколишнього природного середовища у 2021 році.

Про це йдеться у проекті рішення, підготовленому до розгляду на наступній сесії Львівської обласної ради.

На сесії Львівської облради депутати мають затвердити програму охорони навколишнього природного середовища на 2021 – 2023 роки. Загальний обсяг фінансування цієї програми на 2021 рік становить 104 863,4 тисяч гривень за рахунок коштів обласного, державного та місцевих бюджетів.

Згідно із проектом рішення, серед екологічних проблем області, які підлягають вирішенню, є:

- забруднення поверхневих вод унаслідок скидання неочищених або недостатньо очищених стоків, що пов’язано з відсутністю очисних споруд, фізичним і моральним зносом водопровідно-каналізаційних систем, недостатнім фінансуванням їх утримання, ремонту й реконструкції;

- недостатні обсяги утилізації відходів, відсутність підприємств переробки відходів та обладнаних належним чином полігонів для захоронення відходів і, як наслідок, забруднення території (земель, лісів, водоохоронних зон водних об’єктів) промисловими та побутовими відходами;

- забруднення атмосферного повітря;

- виснажливе використання біоресурсів та зменшення біорізноманіття.

 За три роки, згідно із цієї програмою. у області планують зменшити обсяги скидання неочищених стоків у річки й озера, вирішити питання захоронення й переробки сміття, забруднення атмосферного повітря й земель великими підприємствами.

Крім цього у області планують створити нові заповідники та пам'ятки природи.

Нагадаємо, раніше Львівська ОДА розробила програму розвитку Львівської області на 2021-2023 роки, у якій вказала, що за цей час у області планують збудувати та реконструювати 15 очисних споруд.

Додамо, у травні стало відомо, що Польща готова профінансувати реконструкцію очисних споруд на території Львівської області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.