Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Львівська залізниця

Понеділок, 18 січня 2021, 16:15

Цьогоріч стартує проект швидкісного сполучення Києва з Львовом

Львівська залізниця

"Укрзалізниця" шукає інвестора для проекту швидкісного сполучення Києва з Харковом, Львовом і Одесою.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як заявив в ефірі програми "Україна з Тиграном Мартиросяном" на телеканалі "Україна 24" глава АТ "Укрзалізниця" Володимир Жмак, компанія планує реалізувати проект швидкісного сполучення столиці України з Харковом, Львовом та Одесою з очікуваним рівнем швидкості до 300-350 км/год.

"Є великий амбітний проект швидкісного сполучення в Україні між Києвом і Львовом, Києвом і Харковом і Києвом і Одесою. Зараз цей проект обговорюється, є зацікавлені учасники. Я говорю про швидкісні поїзди з рівнем швидкості до 300-350 км/год. Для цього нам потрібні інвестиції, ми з "Укрзалізницею" самі цей проект не подужаємо", – заявив Володимир Жмак

За його словами, для цього проекту компанії потрібен інвестор, зацікавлений у концесійному підході.

Нагадаємо, Міністерство інфраструктури України в 2021 році планує приступити до роботи над проектом реалізації в Україні залізничної мережі європейського формату (1435 мм). Першими в Україні будуть реалізовані євромаршрути в напрямках Харкова, Львова та Одеси.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.