Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

теплопостачання

Вівторок, 26 січня 2021, 11:32

За невчасну оплату комунальних послуг за січень українців не штрафуватимуть

теплопостачання

Споживачам не будуть нараховувати штрафи чи пеню за невчасно сплачені тарифи на газ та опалення за січень.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Як заявив вчора, 25 січня, прем’єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі програми "Свобода слова", штрафи й пеня за невчасно сплачені газ або тепло за січень нараховуватися не будуть.

"Штрафи чи пеня за невчасно сплачені газ, тепло за січень застосовуватися не будуть. Ми очікуємо результатів розслідування антимонопольного комітету та встановлення чесних та прозорих правил на ринку газу" – наголосив Денис Шмигаль.

За його словами, також тарифи на тепло і гарячу воду не змінюватимуться.

"По-перше, була встановлена гранична ціна на ринку газу з 1 лютого й до кінця опалювального сезону не вище 6,99 грн за кубічний метр. По-друге, тарифи на тепло й гарячу воду не будуть змінюватися до кінця опалювального сезону. По-третє, після консультацій з урядом і народними депутатами НКРЕКП ухвалила рішення про обмеження тарифу на розподіл газу на рівні 1,79 грн за кубометр», пояснив Денис Шмигаль.

Нагадаємо, у січні уряд знизив ціну на газ для населення до 6,99 грн за кубометр. Раніше уряд пропонував з лютого ввести держрегулювання цін на газ для населення під час дії карантину. 

За даними Міненерго, середньозважена ціна газу для населення у січні 2021 року склала 9,618 грн за тисячу кубометрів, а деякі облгази продавали газ побутових споживачів по 10 грн і більше.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.