Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

електроенергія

Середа, 27 січня 2021, 14:33

Українці з електроопаленням отримають компенсацію

електроенергія

Уряд запровадив компенсації для громадян, у яких встановлене електроопалення.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Сьогодні, 27 січня, під час засідання Кабінет міністрів прийняв постанову про компенсації для частини побутових споживачів через збільшення тарифів на електроенергію.  

Загальна сума компенсацій на оплату електричної енергії, спожитої у першому кварталі 2021 року, становитиме 1,4 мільярда гривень з держбюджету, її отримають ті, хто встановив електроопалення, однак не отримує житлову субсидію.

Компенсація надається з 1 січня 2021 року таким категоріям споживачів:

- населення, яке проживає в житлових будинках (у тому числі в житлових будинках готельного типу, квартирах та гуртожитках), обладнаних в установленому порядку електроопалювальними установками (у тому числі в сільській місцевості), і станом на 31 грудня 2020 р. мало право на знижений тариф;

- населення, яке проживає в багатоквартирних будинках, не газифікованих природним газом і в яких відсутні або не функціонують системи централізованого теплопостачання (у тому числі в сільській місцевості), і станом на 31 грудня 2020 р. мало право на знижений тариф;

- багатодітні, прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.

"Наголошую, що людям не треба буде кудись ходити і носити довідки. Такі компенсації будуть автоматичні, – зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Нагадаємо, з 1 січня тариф на електроенергію для населення підняли з 90 коп/КВт.год до 1,68 грн/кВт.год. Цей тариф діятиме до 31 березня 2021 року і не передбачатиме "пільгових" 100 кВт-год, які діяли до 1 січня. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.