Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Громадські організації

Середа, 26 грудня 2012, 10:22

Користувачі соцмереж ініціюють зменшення цін на міжнародні дзвінки між Україною та Польщею та іншими країнами ЄС, бо Україна не Африка

У соціальні мережі Facebook активно розвивається група «Україна не Африка», понад тисячу членів якої вважають необґрунтованими ціни мобільних операторів на міжнародні дзвінки між Україною та країнами ЄС, перед усім сусідньою Польщею.

 

Мета акції “Україна не Африка”  -  створити споживацький тиск на операторів, так щоб вони самі знизили ціни до розумного рівня та створили вигідні тарифи для поляків, зацікавлених у дешевих розмовах з Україною та навпаки.

«Домагаємося нижчих цін на міжнародні дзвінки між Україною та Польщею та іншими країнами ЄС. Нинішні ставки є такими високими, як би ішлося про розмову з Африкою, а не з близьким сусідом, з яким ще недавно ми спільно організували Євро-2012», - пише засновник групи, польський журналіст Якуб Логінов.  

Логінов вважа, що не існує об'єктивних технічних аргументів для того, щоб хвилина розмови з Польщею коштувала 5 гривень і більше.

"Окрім одного – бажання телекомунікаційних компаній з України та Польщі отримувати нічим не обґрунтовані надприбутки. З технічної, правової та економічної точки зору немає жодних перешкод для того, щоб хвилина зв'язку з абонентом з Польщі коштувала як максимум 1 гривню. Сьогодні польські абоненти платять за хвилину розмови з абонентом з України навіть 2-3 злоті за хвилину (4,8 – 7,25 гривні), що являється ціною, начебто поляк дзвонив у Африку, а не до дружньої сусідської країни", - пише Логінов. 

Учасники акції "Україна не Африка" також домагаються, щоб Україна, яка заявляє про своє бажання інтегруватися з Європою, долучила до ЄС-івських порозумінь з питань телекомунікації. Мається на увазі передусім угоду, яка встановлює максимальні допустимі ціни міжнародних зв'язків та роумінгу поміж країнами – членами ЄС та деякими іншими.

"Як відомо, не обов'язково треба бути повноцінним членом Євросоюзу, щоб бути стороною деяких його регуляцій, в тому числі тих, що стосуються телекомунікації. Саме для того створили ініціативу “Східне партнерство”, щоб її учасники (Україна, Молдова тощо) поступово, не будучи ще членом ЄС, приймалистандарти ЄС. Це вже відбувається, наприклад, у сфері освіти: хоча Україна не належить до ЄС, бере участь на рівних правах у євросоюзівській системі студентського обміну Сократес-Еразмус. Тому вимагаємо від українських та польських політиків щоб не тільки говорили гарні слова про те, що хочуть бачити Україну в ЄС, але також зробили щось конкретне назустріч звичайним людям: домоглися долучення України вже зараз до європейських угод, які встановлюють максимальні допустимі ставки міжнародного зв'язку та роумінгу", - наголошує Логінов. 

Для того, щоб підтримати акцію, необхідно "лайкнути" сторінку “Україна не Африка” на Фейсбуку і переконай до цього своїх знайомих: www.facebook.com/NieAfryka

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.