Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

карантин у Львові

П'ятниця, 29 січня 2021, 16:32

На Львівщині через карантин втричі зросла кількість випадків домашнього насильства

карантин у Львові

Минулоріч до органів соцзахисту області надайшло 19 тисяч звернень про домашнє насильство, що у три рази більше, ніж у 2019 році.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Упродовж 2020 року до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення Львівської області надійшло понад 19 тисяч звернень та повідомлень про домашнє насильство. Зазначимо, у 2019 році ця цифра була майже утричі меншою – 6646 звернень.

Переважна більшість звернень – понад 18 тисяч – надійшли від жінок, 709 – від чоловіків, 190 – від дітей.

Збільшення кількості випадків домашнього насильства психологи пов’язують із введенням карантинних обмежень.

"Карантин – дуже важливий для боротьби з пандемією. Та, на жаль, негативно впливає на психологічний стан людей. У період локдауну значно зменшується кількість речей, на які ми можемо впливати. Тривале перебування на карантині виснажує нервову систему, зменшує психологічну толерантність, забирає ресурси психіки. І тоді назовні виходить весь негатив, який назбирався за цей час. Найбільше потерпають ті, у кого вдома є мало простору для усіх членів родини, тобто немає місця, де можна усамітнися, відпочити. Тоді напруження наростає і може проявлятися агресивними діями, набуваючи форм насилля" – зазначила львівська психологиня Галина Капшій.

За її словами, найчастіше люди, які чинять насильство, самі колись були жертвами поганого поводження з боку інших.

Станом на сьогодні у Львівській області діють три мобільні бригади, які спеціалізуються на домашньому насиллі – у Львові, Яворівському районі та Новострілищанській ОТГ. Вони сформовані із працівників соціальних служб.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.