Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Охорона здоров'я

guoz.cv.ua

Середа, 26 грудня 2012, 15:14

На Львівщині організована робота «грипозних відділень»

На Львівщині в рамках профілактики грипу в поліклініках організовано роботу «грипозних відділень».

Про це повідомила прес-служба Держсанепідслужби Львівської області.

З метою розмежування хворих з ознаками гострих респіраторних інфекцій, в поліклінічних відділеннях організовано роботу «грипозних відділень», приміщення забезпечені бактерицидними випромінювачами, - сказано у повідомленні.

В області також перепрофільовані 4095 ліжок на випадок масового поступлення хворих з ознаками грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій.

В лікувально-профілактичних закладах області створений не знижувальний запас медикаментів та 3-тижневий запас дезінфекційних засобів та антисептиків.

Окремі лікувально-профілактичні заклади мають укладені угоди з аптечними установами для поповнення медикаментів.

Станом на 24.12.12. в області вакциновані проти грипу 3864 особи, в т.ч. 1055 дітей до 17 років вакцинами «Ваксігрип», «Флюарикс», «Інфлувак».

Серед осіб груп ризику щеплені 2255 медичних працівників (Буський, Городоцький, Жовківський, Золочівський, Кам.Бузький, Миколаївський, Пустомитівський, Ст.Самбірський, Яворівський райони, м.Дрогобич, м.Трускавець, м.Львів), 276 працівників сфери обслуговування, 83 особи з хронічними захворюваннями, 960 дітей шкіл-інтернатів (Бродівський, Городоцький, Дрогобицький, Жидачівський, Жовківський, Золочівський, Радехівський, Сокальський, Стрийський, Ст.Самбірський райони, м.Борислав, м.Самбір, м.Львів), 88 осіб, що перебувають в геріартричних центрах (Золочівський та Буський райони).        

Нагадаємо, станом на 24 грудня на Львівщині захворюваність відповідає середньорічному рівню для відповідної пори року.

Відмічається зниження захворюваності порівняно з попереднім тижнем. Перевищення загального епідпорогу не зареєстроване на жодній адмінтериторії та у вікових групах.

За підсумками моніторингу впродовж 51-го тижня (17.12.12.-23.12.12) в області захворіли на гострі респіраторні вірусні інфекції 9195 осіб, інт. пок. на 10 тис. населення склав 36,0  при епідемічному порозі 66,9. Питома вага захворілих дітей до 17 років становить 58,4%.

З початку епідсезону захворюваності на грип та ГРЗ у Львівській області захворіли 103130 осіб, з них 59832 дітей до 17 років (58%), з 01.10.2012 в інфекційні стаціонари госпіталізовані 1966 осіб (1,9%). Летальні випадки від грипу не зареєстровані.

У контрольному м.Львові за звітний період захворіло 4006 осіб з інт. пок. 55,1 при епідпорозі 110,7. Питома вага захворілих дітей становить 50,2%. Перевищення епідпорогів не зареєстровано в жодній віковій групі.

Лабораторно вірусів грипу не виділено.

Гострі респіраторні вірусні інфекції, які на сьогоднішній день реєструються, викликані вірусами пара грипу І-ІІ типу, аденовірусами та риносинтеційними вірусами.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.