Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Львівський палац мистецтв

П'ятниця, 12 лютого 2021, 14:02

Схід-Захід разом: у Львівському палаці мистецтв експонується виставка пам'яті Олега Микити

Львівський палац мистецтв

У Львівському палаці мистецтв проходить виставка мистецького проєкту "Схід-Захід разом", що об'єднала роботи українських художників зі сходу та заходу.

Організація виставки відбулась завдяки підтримці  Українського культурного фонду та Національної спілки художників України.

Виставка "Схід-Захід разом" присвячена колишньому голові Львівської обласної організації Спілки художників України Олегові Микиті, який у листопаді минулого року помер від коронавірусу. Олег Теодорович планував концепцію експозиції "Схід-Захід разом", яка після Львова мала бути показана у Маріуполі, а згодом помандрувати іншими містами України, а вже за реалізацію проведення виставки взялись його колеги після смерті.

Учасник виставки, Член Спілки Художників України, живописець, автор портерету Олега Микити, яка бере участь у виставці, Петро Сипняк ділиться, що станом на зараз, братись за організацію виставки надскладна праця, і робота пророблена Олегом Микитою надзвичайна.

"Організовувати виставку - це великий подвиг. Адже це важка справа, зібрати роботи художників і організувати їх воєдино", – ділиться Петро Сипняк.

Орест Скоп, головний художник Львівського Палацу Мистецтв, член Львівської Спілки художників зазначив:

"Коли зірки гаснуть, світло від них ще доходить до нас. Олег Теодорович Микита любив життя, людей, кохався в мистецтві. Його Велика Справа продовжує жити та дарувати радість, а це надзвичайно важливо".

До експозиції ввійдуть живописні роботи 46 українських митців на найрізноманітнішу тематику. Серед інших, це твори народних художників України Віктора Пономарьова, Миколи Андрущенка, Віктора Москалюка, Сергія Міхновського та інші. 

У січні цього року виданий повноколірний каталог виставки, який можна переглянути за посиланням. Після експонування у Львові, виставку повезуть до Маріуполя.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.