Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Ідентифікація

Понеділок, 15 лютого 2021, 15:41

У Львівському палаці мистецтв експонується міжнародна виставка Ідентифікація

Ідентифікація

У Львівському палаці мистецтв діє Міжнародна виставка молодіжної графіки "Ідентифікація".

Виставка організована за підтримки Українського культурного фонду.

Виставка представляє розмаїття студентських робіт мистецьких шкіл України, Польщі та Словаччини. Свої надбання продемонструють студенти трьох мистецьких вузів України – Української академії друкарства, Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури в Києві, Закарпатської академії мистецтв.

Закордонні учасники будуть представлені Академією Образотворчих Мистецтв ім. Євгена Гепперта у Вроцлаві (Польща), Варшавською Академією образотворчих мистецтв (Польща) та Академією образотворчого мистецтва й дизайну в Братиславі (Словаччина).

До експозиції ввійшло понад 70 творів, виконаних у різних техніках, видах, стилях. Це – лінорити, офорти, рисунки, твори у мішаних графічних техніках, проєкти візуальної комунікації тощо. Каталог Міжнародної молодіжної виставки графіки "Ідентифікація", який можна переглянути за посиланням.

"Виставка покаже багату мозаїку стилів, видів, концепцій у графічному мистецтві сьогодення. Проєкт засвідчує, що студентська молодь мислить категоріями сучасного мистецтва, демонструє багатство асоціативних образів. Думаю, така виставка – це добра нагода вивчати провідні риси та тенденції, які панують сьогодні у графічному мистецтві та дизайні", – додала Ольга Луковська, кураторка виставки.

Заслужена художниця України Корж-Радько Людмила, яка також викладає в Закарпатській академії мистецтв ділиться радістю, що студенти їх вищого навчального закладу мали змогу творчо прозвучати на виставці. 

"Ми дуже вдячні, що нас запросили. Треба бачити обличчя студентів і їх радість, коли вони дізнались про участь у виставці, отримують каталог та відзнаки, що дуже потрібно для їх майбутнього. Я дякую організатором, безпосередньо куратору виставки Ользі Луковській та Українському культурному фонду. Я бажаю, аби для мистецької студентської молоді було побільше таких акцій", – ділиться Людмила Корж-Радько.   

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.