Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

нардепи з Львівщини

Вівторок, 16 лютого 2021, 16:15

16 нардепів з Львівщини не голосували за конкурси для держслужбовців

нардепи з Львівщини

Верховна Рада відновила конкурси для держслужбовців.

Сьогодні, 16 лютого, Верховна Рада прийняла законопроект №4531 щодо відновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби та інших питань державної служби. "За" проголосували 289 народних депутатів.

Згідно з документом, відновлюються конкурси на зайняття посад державних службовців. Зокрема, протягом шести місяців з дня набрання чинності цим законом оголошуються конкурси на посади, що обіймають особи, з якими укладені контракти про проходження державної служби на період дії карантину, установленого Кабінетом міністрів.

Відповідні контракти діють до призначення на посаду держслужби особи за результатами конкурсу, але не більше дев’яти місяців з дня набрання чинності цим законом.

При цьому добори, рішення за результатами яких не прийняті або не оприлюднені, скасовуються.

Також цим законом скасовуються урізання повноважень виконуючих обов'язки міністрів.

З львівських нардепів законопроект підтримали: Юрій Камельчук (Слуга народу), Мар'ян Заблоцький (Слуга народу), Святослав Юраш (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Орест Саламаха (Слуга народу), Євген Петруняк (Слуга народу), Ірина Верещук (Слуга народу), Андрій Герус (Слуга народу), Остап Шипайло (Слуга народу), Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Тарас Батенко (За майбутнє), Ярослав Дубневич (За майбутнє), Андрій Кіт (Довіра), Павло Бакунець (Довіра), Олена Кондратюк (позафракційна).

Відсутні на пленарному засіданні: Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя), Володимир В'ятрович (Європейська Солідарність), Галина Васильченко (Голос), Наталія Піпа (Голос).

Утрималися: Степан Кубів (Європейська Солідарність), Софія Федина (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Ярослав Рущишин (Голос), Роман Лозинський (Голос).

Проголосували проти: Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя).

Були присутні у залі, але не голосували: Ярослав Юрчишин (Голос).

Нагадаємо, Верховна Рада дозволила держслужбовцям залишатися на посаді до 70-річного віку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.