Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

прибирання міста

Вівторок, 23 лютого 2021, 10:16

На вулиці Львова виїхало 40 одиниць снігоприбиральної техніки

прибирання міста

Сьогодні зранку у місті для посипання вулиць використали 120 куб.м піскосуміші.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні зранку місто прибирали 4о одиниць снігоприбиральної техніки: 21 піскорозкидувач, 1 грейдер, 6 навантажувачів, 8 тракторів та 6 одиниць іншої техніки, а для посипання вулиць використали 120 куб.м піскосуміші та 4 тонни реагентів і солі.

Всі комунальні служби продовжують працювати, а вчора протягом дня до прибирання міста від снігу залучили 73 одиниці комунальної снігоочисної техніки, ще 48 було на чергуванні.

"Сьогодні комунальні служби продовжують знімати бурулі, продовжуємо вивозити сніг, зрихлюємо сніг, який є біля бордюрів, щоб він швидше топився", – наголосила заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

За її словами, станом на 8.00 год в місті на маршрутах працює 528 одиниць громадського транспорту, зокрема: 115 одиниць електротранспорту, 245 автобусів АТП-1 та 168 автобусів приватних перевізників.

Зазначимо, 8 лютого міський голова Львова Андрій Садовий та чиновники Львівської міської ради долучились до загальноміського прибирання вулиць від снігу. Детальніше – у статті Варіантів "Лапата лопата". Крім цього, для двірників, які прибирають місто від снігу, планують виділити премії.

Нагадаємо, з 19 листопада 2020 року Львівська міська рада запровадила цілодобове чергування снігоприбиральної техніки у місті. Для механізованого прибирання вулично-дорожньої мережі Львова у зимовий період буде задіяно 138 одиниць техніки. Місто має також 24 тисяч тонн піскосоляної суміші, та орієнтовно 5,5 тисяч тонн чистої технічної солі, і 86 тонн хімічного реагенту.

Натомість у 2019 році комунальні підприємства Львова задіяли снігоприбиральну техніку з 11 листопада.

Додамо, доріжки у парках Львова вирішили посипати кавовою гущею для боротьби з ожеледицею. Такий пілотний проект стартував у парку "700-річчя Львова".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.