Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Фінанси

shopaholicinalabama.blogspot.com

Четвер, 27 грудня 2012, 16:06

Українці стали більше закуповуватись у Польщі

Українці у третьому кварталі поточного року збільшили приватні покупки в Польщі зросли на 8,5%  порівняно з аналогічним періодом минулого року – до 312 600 000 дол. (1USD = 3,1 PLN).

 

Такі дані взяті із дослідження польського державного комітету статистики (GUS) в прикордонному Жешуві.

За даними дослідження, яке GUS проводить на базі анонімних анкет у пунктах пропуску на східному кордоні Польщі, найбільше в третьому збільшили кількість своїх покупок у польських магазинах росіяни – майже в 2 рази – до понад 30 млн. дол.

Громадяни України в середньому витрачали в польських магазинах близько 190 дол., що на 9% менше, ніж в аналогічному періоді минулого року, в той час, як росіяни й білоруси збільшили середні витрати 32% і 26,5%, відповідно, до близько 100 і 220 дол.

Українці найчастіше купували в Польщі будівельні матеріали (40% витрат), запчастини до автомобілів (14%) та домашню техніку (9%).

Окрім того, майже 40% всіх грошей, витрачених на покупки в польських магазинах, залишили в Польщі українці, які мають дозволи на перетин кордону в межах малого прикордонного руху.

Минулого року громадяни України збільшили закупівлі в прикордонних районах Польщі на 10% – до близько 800 млн. дол.

Джерело: Forbes

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.