Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

"ботоферми"

СБУ

Четвер, 25 лютого 2021, 15:38

Мешканці Львівщини створили ботоферми, якими керували з Росії

"ботоферми"

СБУ блокувала у області діяльність "ботоферм", що повідомляли про псевдозамінування і яких використовували спецслужби Росії.

Про це повідомляє управління Служби безпеки України у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

Служба безпеки України викрили на території області діяльність "ботоферм", що розповсюджували фейкову інформацію про події в Україні та повідомляли про псевдозамінування. Їхню роботу організували декілька мешканців Львівщини.

"Вони забезпечували технічну можливість віддаленої реєстрації облікових записів на загальнодоступних ресурсах та у соцмережах через російську веб-платформу. Використовуючи SIM-картки мобільного зв’язку українських і російських операторів, зловмисники створювали анонімні віртуальні акаунти. Через них вони розповсюджували недостовірну інформацію про ситуацію в Україні для створення панічних настроїв у суспільстві та дискредитації української влади. Також здійснювали псевдозамінування об’єктів інфраструктури регіону" – наголосили у СБУ.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження, провели обшуки та вилучили комп’ютерну техніку, майже 900 ідентифікаторів SIM-карток операторів мобільного зв’язку.

Досудове слідство триває.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.