Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад у Львові

Вівторок, 2 березня 2021, 13:40

В Україні дозволили поза чергою вакцинувати громадських діячів

медичний заклад у Львові

У МОЗ назвали умови вакцинації проти коронавірусу громадських діячів поза чергою.

Про це повідомила прес-служба Центру громадського здоров'я МОЗ України.

Міністерство охорони здоров'я дозволило позачергову вакцинацію від коронавірусу громадських діячів для популяризації вакцинації у випадках, коли існують залишки доз вакцин.

Один флакон вакцини Covishield/AstraZeneca містить 10 доз препарату і має бути використаний протягом 6 годин після відкриття. Саме стільки часу триває сесія мобільної бригади.

"Повторне заморожування вже відкритого флакона або використання його після 6 годин з моменту відкриття заборонене. У таких випадках невикористані дози вакцини мають бути утилізовані. З метою зниження ризиків недовикористання вакцини з вже відкритих флаконів, громадських діячів, діячів культури та спорту, лідерів релігійних спільнот, тощо рекомендовано вакцинувати у випадках, коли під час вакцинальної сесії проти Covid-19", – зазначили в Центрі громадського здоров'я.

Позачергово отримати щеплення можна, якщо:

- зафіксовано відмову від вакцинації серед тих людей, які попередньо давали згоду на щеплення;

- виявлено протипоказання до вакцинації у тих, хто прийшов на щеплення;
кількість людей, що вакцинуються в день роботи мобільної бригади;

- недостатня для повного використання всіх відкритих флаконів з вакциною.

Зазначимо, 23 лютого в Україну прибула перша партія вакцин від коронавірусу AstraZeneca загальною кількістю 500 тисяч доз, що вистачить для вакцинації 250 000 українців.

Для Львівщини виділили 42 200 доз вакцин, які надійшли 25 лютого. Першими щеплення отримують медики, які працюють з хворими на коронавірус, та працівники мобільних бригад з імунізації.

Додамо, у грудні минулого року МОЗ представило план вакцинації населення від коронавірусу. Він включає в себе п'ять етапів, а вакцинацію планують провести для не менш ніж 50% населення країни. На першому етапі вакцинації в Україні працюватимуть близько 500 мобільних бригад. 

Також в уряді обіцяли запустити сайт для запису на вакцинацію проти коронавірусу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.