Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

tsn.ua

Четвер, 27 грудня 2012, 20:17

Жовківська та Бродівська райради провалили прийняття бюджетів на 2013 рік

Сьогодні Жовківська та Бродівська райради не підтримали проекти районних бюджетів на 2013 рік.

Про це повідомила прес-служба ВО «Свобода».

У Бродівській районній раді розкритикувала проект бюджету, який є наслідком ухвалення державного кошторису, в якому закладено уповільнення зростання заробітної плати бюджетників, в кілька разів знижено темпи зростання заробітної плати, частково призупинено фінансування гарантованих державою соціальних пільг, доведено обсяг державного боргу до розміру, що перевищує річний обсяг доходів державного бюджету.

Як зазначили депутати, керівництво Бродівської райдержадміністрації пропонує їхніми руками ухвалити «дутий» бюджет, необґрунтовано збільшивши доходи бюджету, які не підкріплені і не будуть підкріплені фактичними надходженнями. Йти на такий крок – це брехати громаді і самим собі, оскільки після цього бюджет, формально забезпечений асигнуваннями на заробітну плату, вже ніколи не отримає жодної копійки додаткової дотації ні з державного, ні з обласного бюджетів.

Депутати висловили вимогу до голови районної державної адміністрації негайно забезпечити захист реальних показників районного бюджету в Міністерстві фінансів України та сформувати за узгодженням з міністерством і обласною державною адміністрацією проект районного бюджету, показники якого у повному обсязі забезпечують потребу в асигнуваннях на заробітну плату, на забезпечення власних повноважень районної ради.

У Жовківській райраді депутати запропонували переглянути показники районного бюджету та «виконувати бюджет 2013 року відповідно до процедури, передбаченої статтею 79 Бюджетного кодексу України «Особливості формування надходжень та здійснення витрат місцевого бюджету у разі несвоєчасного прийняття рішення про місцевий бюджет».

У цьому разі працівники бюджетної сфери району гарантовано отримуватимуть заробітну плату своєчасно і в обсязі не меншому, ніж у 2012 році, - зазначено у повідомленні.

Нагадамо,  «Свобода» заявляє, що обсяг додаткових дотацій із держбюджету у місцеві бюджети Львівщини  зменшено у чотири рази в порівнянні з 2012 роком.Складною також виглядає ситуація із формуванням районних бюджетів.

28 грудня Львівська облрада планує затвердити обласний бюджет на 2013 рік. 

Львівська ОДА запропонувала основні показники бюджету області на 2013 рік – загальний обсяг доходів пропонується у сумі 5 млрд. 344 млн. 133 тис. грн., з них 5 млрд. 251 млн. 598 тис. грн. припадають на обсяг доходів загального фонду бюджету, 92 млн. 534 тис. грн. – на спеціальний фонду бюджету, а на бюджет розвитку – 4 млн. 500 тис. грн.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.