Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Дірк Брюггеманн-Булгаков

Прес-реліз,   Четвер, 4 березня 2021, 14:31

Воркшоп на старих мурах: львівських студентів вчать сучасних методів реставрації

Дірк Брюггеманн-Булгаков

На території будівельного майданчика на площі Міцкевича, 9 провели воркшоп для студентів Львівського коледжу декоративного й ужиткового мистецтва імені Івана Труша.

3 березня на території будівельного майданчика на площі Міцкевича, 9 провели воркшоп для студентів Львівського коледжу декоративного й ужиткового мистецтва імені Івана Труша.

Майбутні реставратори переймали секрети ремесла у досвідченого німецького майстра Дірка Брюггеманна-Булгакова.

Нагадаємо, що команда реставраторів, яку очолює Дірк Брюггеманн-Булгаков, з грудня минулого року проводить тут повний цикл консерваційних робіт залишків Високого муру і середньовічної брукованої дороги. У майбутньому для цих відреставрованих пам’яток облаштують окремий експозиційний простір, де гості зможуть оглянути анатомію вулиці середньовічного Львова. Він відкриється у приміщенні майбутнього 4-зіркового готелю, який на площі будує компанія "Центр розвитку нерухомості".

"На цьому об'єкті львівські студенти мають рідкісну нагоду повчитися не лише у мене, а й у середньовічних львівських каменярів. Я хочу показати наскільки креативно та ґрунтовно вони підходили навіть до таких буденних речей, як закладка дороги. Зараз ми маємо ідеальний майданчик для практичних вишколів. Оскільки компанія-забудовник дуже відповідально поставилася до виявлених тут пам'яток і згідно з європейськими стандартами прагне їх музеєфікувати та зробити доступними для загального огляду" – пояснює Дірк Брюггеманн-Булгаков.

"Для наших студентів це унікальна можливість не просто побачити, а й безпосередньо попрацювати з технологіями й матеріалами, багато з яких в Україну ще досі ніхто не привозив. У Львові є безліч об'єктів, які потребують реставрації. А отже й запит на фахівців, які знаються на сучасних методиках роботи з каменем високий. Тому колосальний досвід Дірка Брюггеманна-Булгакова і його готовність до співпраці надзвичайно цінні для нас" – зазначив Юрій Качмар, викладач коледжу імені Івана Труша.

Цьогоріч Дірк Брюггеманн-Булгаков та забудовник готелю – "Центр розвитку нерухомості" планують ще низку майстер-класів, щоб на практиці ознайомити майбутніх реставраторів із найсучаснішими європейськими технологіями збереження історичних пам'яток та роботи з каменем.

Нагадаємо, що на площі Міцкевича, 9 "Центр розвитку нерухомості" проводить підготовчі до будівництва готелю роботи. Проєкт готелю був розроблений у ході міжнародного конкурсу, в якому перемогла провідна польська архітектурна студія Kuryłowicz & Associates. За попередніми оцінками, вартість проєкту – 20 мільйонів доларів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.