Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

travel.lviv.ua

П'ятниця, 28 грудня 2012, 11:58

Посольство США занепокоєне станом збереження та реконструкції синагоги «Золота роза» у Львові

Посольство США занепокоєне станом збереження та реконструкції синагоги «Золота роза», а також ряду інших об’єктів єврейської культурної спадщини у Львові.

Про це йшлося під час зустрічі радника з питань преси, освіти та культури Посольства США в Україні Еріка Джонсона із керівництвом Львівської ОДА 27 грудня, – повідомляє Варіанти прес-служба Львівської ОДА.

Сторони зазначили, що у Львові та області є цілий ряд об’єктів єврейської культурної спадщини, які потребують відновлення та реконструкції, серед них синагоги на вул. Вугільній, вул. Братів Міхновських та на вул. Шолом-Алейхема у м. Львові, а також синагоги у Дрогобичі, Жовкві та Бродах.

Сторони досягнули домовленості про взаємну підтримку та сприяння процесів збереження пам’яток єврейської культурної спадщини у Львові та області, - зазначено у повідомленні.

Нагадаємо, поблизу синагоги "Золота роза" у Львові, на вул.Федорова ведеться будівництво готельного комплексу. 

25 вересня Рятівна археологічна служба Інституту археології НАН України розпочала дослідження на площі Арсенальній, де до Другої світової війни була Велика міська синагога. Основне завдання – дізнатись точне місце розташування збережених фундаментів синагоги.

 



Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.