У Львові схвалили рішення про передачу газових мереж у комунальну власність міста

Четвер, 11 березня 2021, 14:53

Львівські депутати проголосували за передачу газових мереж у комунальну власність міста.

Сьогодні, 11 березня, на сесії Львівської міської ради депутати надали згоду на прийняття з державної власності у власність Львівської міської територіальної громади газових розподільчих мереж та об’єктів газопостачання на території Львівської МТГ.

"За" проголосували 49 депутатів.

Депутати вирішили забрати із державної власності газові мережі, що знаходяться на території Львова, щоб контролювати тариф на розподіл газу.

"Дане рішення дозволить нам розпочати процедуру отримання у власність громади міста об'єктів газового господарства, що дасть, в подальшому, змогу оперувати питаннями розподілу газу на території міста і, звичайно, тримати під контролем тарифну політику" – пояснив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури міськради Олександр Одинець.

За його словами, всі споживачі міста, починаючи від побутових і закінчуючи промисловими, сплачують за розподіл газу.

"Вони на сьогодні сплачують "Львівгазу". Тариф на сьогодні складає 1,68 грн. Наші попеердні підрахунки дозволяють бути впевненими в тому, що ми ,як мінімум і півтора раза зможемо зменшити цю ціну" – пояснив Олександр Одинець.

Згідно із цим рішенням, міськрада має підготувати звернення у відповідні органи державної влади щодо надання згоди про безоплатну передачу цих мереж у власність Львова.

Зазначимо, це рішення ще 9 березня погодила комісія міської інфраструктури, інженерного та житлового господарства Львівської міськради.

Мітки: газопостачання, Львівська ОТГ, новини львова, Олександр Одинець, сесія Львівської міської ради 8 скликання