Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівське сміття

П'ятниця, 12 березня 2021, 10:44

Козицький готовий виділити Садовому землю для будівництва сміттєпереробного заводу

львівське сміття

Львівська ОДА запропонує Львівській міськраді п'ять земельних ділянок для будівництва полігону ТПВ.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Вчора, 11 березня голова Львівської ОДА Максим Козицький заявив, що облдержадмінстрація готова співпрацювати з владою Львова для будівництва сміттєпереробного заводу.

"Ми зі свого боку готові працювати спільно з містом для того, щоб вирішити проблему, яка стосується не лише Львова, але й області загалом. Зараз розглянули п’ять земельних ділянок, площею від 20 до 100 гектарів, які можемо надати міській владі" – наголосив Козицький.

За його словами, як тільки міськрада визначиться із ділянкою, вона має звернутись з листом у районну адміністрацію, у підпорядкуванні якої буде ця ділянка, для дозволу на виготовлення детального плану території.

"Опісля розробляється детальний план, проводяться громадські слухання і ми виділяємо ділянку або в оренду, або в постійне користування" – додав Михайло Козицький.

Ділянки, які Львівська ОДА запропонує місту, відповідатимуть державним будівельним нормам та санітарним правилам, а також будуть максимально віддалені від населених пунктів.

Нагадаємо, у жовтні 2020 року Європейський банк реконструкції та розвитку затвердив консорціум компаній WTT Netherlands BV (Нідерланди) – Axis Industries UAB (Литва) переможцем міжнародного тендеру на будівництво механіко-біологічного комплексу з переробки відходів у Львові на вул. Пластовій.

Раніше Варіанти повідомляли, що ЛКП "Зелене місто" планувало приступити до спорудження нового сміттєпереробного комплексу з вересня 2019 року. Вартість заводу, документи для будівництва якого виконком Львівської міськради затвердив у грудні 2018 року, попередньо оцінюють у 23 млн євро. У квітні 2018 року депутати міськради погодили отримання кредиту від ЄБРР у 25 млн євро, а вже у червні того ж року ЄБРР оголосив тендер на будівництво сміттєпереробного заводу.

Також 9 жовтня 2020 року виконком Львівської міськради затвердив нову проектну  документацію будівництва сміттєпереробного заводу на Пластовій, тоді ж Львівський окружний адміністративний суд визнав законним рішення виконкому про будівництво цього сміттєпереробного комплексу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.