Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

лем станіслав

polonia39.com

Понеділок, 22 березня 2021, 12:10

У Львові планують одній з площ присвоїти ім’я Станіслава Лема

лем станіслав

Влада Львова планує  площі  на перехресті вулиць Академіка А. Сахарова та Д. Вітовського присвоїти назву  Станіслава Лема та почати її реконструкцію.  

Про це йдеться в проєкті ухвали Про затвердження Програми заходів відзначення 100-річчя з дня народження Станіслава Лема, яку Львівська міська рада розгляне на пленарному засіданні 25 березня, в четвер.

Програма передбачає також встановлення пам’ятної таблиці на будинку, де мешкав Станіслав Лем у Львові, створення тематичного муралу, присвяченого творчості С. Лема, присвоєння назви скверу імені Ійона Тихого з подальшим відкриттям (вул. Д. Вітовського, 57), створення та презентація онлайн-квесту “Місто Лема“. Планується провести літературні конкурси, а також ряд культурно-тематичних заходів, в тому числі  конкурс художніх рефлексій на твори С. Лема і започаткувати премію ім. С. Лема.

Програма заходів спрямована на вшанування письменника, філософа і фантаста Станіслава Лема. Метою Програми є привернення уваги до видатної постаті С. Лема через належне вшанування 100-річчя з дня народження.

Кошти на реалізацію програми візьмуть з бюджету Львівської міської територіальної громади, а також до заходів долучяться спонсори.

Нагадаємо, Станіслав Лем – відомий польський письменник, фантаст і  філософ. Народився 1921 року у Львові. Спогади про Львів Станіслав Лем описав в книзі «Високий замок».

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.