Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Коновалець Євген

istpravda.com.ua

Понеділок, 22 березня 2021, 13:05

У Львові видадуть комікс, присвячений Коновальцю

Коновалець Євген

З нагоди 130-річчя Євгена Коновальця влада Львова планує видати комікс, присвячений полковнику армії УНА.

Про це йдеться в проєкті Програми заходів, присвячених 130-річчю з дня народження Євгена Коновальця, яку Львівська міськрада планує затвердити 25 березня.

«Видання друкованих матеріалів різнотематичних форматів. Наприклад: комікс, альбом, брошури, листівки, календарі для популяризації інформації про Євгена Коновальця», – сказано у програмі.

Програма передбачає також встановлення пам’ятної таблиці, присвяченої Євгену Коновальцю, благоустрій публічних просторів, пов’язаних із постаттю Євгена Коновальця, проведення у музеях міста, наукових установах, культурних центрах виставкових проектів, супроводжених лекційною програмою, організацію міжнародних "круглих столів" та офіційних зустрічей для залучення громадськості до обговорення питань відзначення постаті Євгена Коновальця, проведення міжнародних наукових та науково-практичних конференцій присвячених Євгену Коновальцю. Планується започаткування стипендії імені Євгена Коновальця для науковців і курсантів.

Програма буде реалізована за рахунок коштів бюджету Львівської міської територіальної громади,  а також до заходів долучаться спонсори.

Метою Програми є привернення уваги до одного з творців новітньої української державності через належне вшанування 130-річчя від дня його народження.

Нагадаємо, Євген Коновалець - військовий і політичний діяч, полковник Армії Української Народної Республіки, командир Січових Стрільців, член Стрілецької Ради, комендант Української Військової Організації, голова Проводу українських націоналістів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.