Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

земельна ділянка у Львові

aqparaq.kz

Понеділок, 22 березня 2021, 17:03

Що потрібно, щоб купити земельну ділянку під будівництво

земельна ділянка у Львові

Якщо ви не маєте землею у Львові, але хочете збудувати свій власний будинок чи дачу, то вам спочатку потрібно подумати про придбання ділянки.

Зробити це не завжди легко, особливо коли покупець не орієнтується в основних етапах процесу. Для того, щоб земельна ділянка Львів відповідала всім вашим вимогам, необхідно вибрати її на сайті OLX та звернути увагу на деякі моменти.

Основна інформація, яку потрібно знати про земельну ділянку

Перед тим як підписати угоду про купівлю-продаж землі, обов'язково оцініть те, чи задовільняє вона всі ваші потреби:

– Поцікавтеся у продавця про те, чи можна на ділянці під'єднатися до всіх комунікацій (особливо якщо тут поки немає будівель). Саме тому оптимальним варіантом вважається купівля землі разом зі старим будинком, який згодом зносять

– Рельєф та форма ділянки мають значення. Для будівництва найбільш пасують достатньо рівні квадратні ділянки. Хоча земля з пагорбами й коштуватиме дешевше, але під час зведення будинку можуть виникнути проблеми

– Спробуйте приїхати на ділянку та поговорити з сусідами без продавця, щоб дізнатися максимальну кількість подробиць про це місце

Якщо каналізацію та водопровід не підвели до ділянки, вам доведеться робити це вже після придбання. Не варто навіть дивитися в бік землі біля хімічних чи промислових заводів.

А що з юридичним статусом ділянки?

Для купівлі варто шукати лише приватизовану землю. Якщо ділянка не приватизована, то це означає, що продавцю вона не належить. Тобто він продає вам лише право на її приватизацію. Після укладення договору та оплати вам доведеться витратити гроші ще й на це. Для того, щоб перевірити факт приватизації варто попросити у продавця державний акт. Також варто розуміти, що не всі земельні ділянки однаково підходять для будівництва житлового будинку та дачі. Наприклад, для дачного комплексу прекрасно підійде земля сільськогосподарським призначенням. Будинок тут звести можна, але прописатися в ньому – ні.

Остаточна перевірка

Перевірка також повинна обов'язково охоплювати збір усієї інформації з кадастрів та реєстрів. Тільки так ви зможете намалювати для себе повну картину. Для того, щоб вам було комфортно жити в будинку в майбутньому, необхідно перевірити те, наскільки далеко ділянка знаходиться від об'єктів інфраструктури. Не забувайте і про те, що земля може знаходитися під арештом чи судовою забороною. До завершення судового процесу такі ділянки продавати незаконно.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.