Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

коронавірус

Вівторок, 23 березня 2021, 12:45

Іноземців в Україну пускатимуть лише за наявності ПЛР-тесту на коронавірус

коронавірус

Кабмін запровадив обов'язковий ПЛР-тест на коронавірус для в'їзду іноземців в Україну.

Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів України №230 від 22 березня 2021 року.

Кабінет міністрів вніс зміни до своєї постанови щодо встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби Covid-19, якими запровадив обов’язкову наявність негативного ПЛР-тесту на коронавірус для іноземців при в’їзді в Україну.

Крім цього, згідно з постановою уряду, українці, які повертаються додому з-за кордону, мають піти на самоізоляцію на 14 днів, незалежно від того, в якій зоні знаходиться країна, звідки вони в’їжджають.

Від самоізоляції звільняються особи, які мають на руках негативний ПЛР-тест на коронавірус, зроблений не раніше, ніж за 48 годин.

Не підлягають самоізоляції: діти віком до 12 років; водії вантажівок, автобусів, що здійснюють регулярні перевезення; українці, що здійснюють перевезення гемопоетичних стовбурових клітин для трансплантації.

Також під самоізоляцію не підпадають українці, які бажають здійснити вакцинацію від коронавірусу на підконтрольній уряду території, і мають відповідне запрошення на вакцинацію з унікальним ідентифікатором.

Громадяни України, які підлягають самоізоляції у зв’язку з перетином державного кордону, адмінкордону з тимчасово окупованим Кримом чи лінію розмежування, зобов’язані встановити та активувати мобільний додаток системи "Вдома". У разі неможливості встановлення мобільного додатка вони підлягають обсервації. Наявність встановленого додатку перевіряють прикордонники.

Самоізоляція чи обсервація таких осіб припиняється в разі одержання негативного результату тестування на коронавірус методом ПЛР.

Зазначимо, до цього при в'їзді в країну проходження самоізоляції, яку можна достроково завершити здавши негативний ПЛР-тест на коронавірус, було обов'язковим для країн "червоної" зони.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.