Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Цимбалюк

ВО "Батьківщина"

Прес-реліз,   Вівторок, 23 березня 2021, 17:41

Уряд відмежовується від заборгованості лікарняних – Цимбалюк

Михайло Цимбалюк

Заборгованість зі страхових виплат станом на 1 березня у Фонді соцстрахування складає понад 2 млрд гри, і ця сума збільшується.

Про це напередодні в ефірі «Українського радіо» повідомив народний депутат України від ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк, інформує прес-служба Львівського обласного партосередку.

За словами політика, затримки із виплатами пов’язані з додатковим навантаженням, яке Фонд отримав через пандемію – зросли видатки за лікарняними, також на них було покладено фінансування самоізоляції українських працівників.

«На останньому засіданні профільного парламентського Комітету ми розглядали роботу Фонду соціального страхування і дійшли висновку, що в організації його функціонування необхідно змінити підходи, оскільки Кабмін відмежувався від якісної підтримки цієї структури», – зазначив Михайло Цимбалюк.

Нардеп наголосив, що найближчим часом парламент мав би зібратися на позачергове засідання, а основні питання порядку денного повинні бути не політичні, а соціально-економічні, зокрема і вирішення питання дефіциту коштів у Фонді соціального страхування.

«Тим більше, що з липня виплати за хворобу взагалі можуть зникнути через законодавчу помилку. Її терміново потрібно виправляти», – наголосив Михайло Цимбалюк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.