Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Цимбалюк

ВО "Батьківщина"

Прес-реліз,   Вівторок, 30 березня 2021, 14:24

На час карантину українці мають отримувати допомогу від держави – Цимбалюк

Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк підтримав включення до порядку денного позачергової сесії законопроєкт №5300.

Під час засідання парламентського комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів представники фракції «Батьківщина» – голова партії Юлія Тимошенко та народний депутат Михайло Цимбалюк – підтримали включення до порядку денного позачергової сесії законопроєкт №5300, яким передбачається надання допомоги застрахованим особам на період карантинних обмежень, інформує прес-служба Львівського обласного партосередку.

«Мета документа – фінансова підтримка застрахованих осіб, які постраждали внаслідок дії додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів, пов’язаних із поширенням COVID-19», – розповів перший заступник голови комітету Михайло Цимбалюк.

Згідно із проєктом Закону, за словами нардепа, впроваджується виплата разової допомоги застрахованим особам у зв’язку з втратою ними заробітку через здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, які розпочалися у лютому цього року.

«Відтак допомогу зможуть отримати наймані працівники суб’єктів господарювання та ФОПи. Допомога виплачуватиметься з Державного бюджету у сумі 8 тисяч гривень та з місцевих бюджетів у розмірі, визначеному рішенням органу місцевого самоврядування», – наголосив у коментарі для журналістів Михайло Цимбалюк.

Проте, як зауважив політик, варто також розуміти, що не кожна місцева громада зможе додатково виділити кошти, а це поставить у не рівні можливості підприємців країни

«На час карантину всі громадяни країни мали б отримувати допомогу від держави, а тому чиновникам варто було б напрацювати конкретний план щодо наповнення Державного бюджету», – наголосив Михайло Цимбалюк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.