Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Охорона здоров'я

lviv.tv

Понеділок, 31 грудня 2012, 15:09

В Україні заборонено торгувати ліками в аптечних кіосках

З 29 грудня в Україні втратили чинність норми законодавства, які дозволяли суб’єктам господарювання здійснювати роздрібну торгівлю лікарськими засобами через аптечні кіоски.

 

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів.

Вимога щодо закриття аптечних кіосків обґрунтована тим, що з точки зору якості обслуговування населення лікарськими засобами зазначені аптечні заклади не забезпечують належного рівня надання фармацевтичних послуг, - зазначено у повідомленні.

Припинення існування аптечних кіосків не буде мати суттєвого впливу на можливість громадян скористатися послугами аптечних закладів. Тенденція розвитку аптечної мережі дає можливість стверджувати, що перевага віддається створенню аптечних закладів у формі аптек.

На кінець грудня 2012 року в Україні функціонує майже 14,8 тис. аптек. На аналогічну дату 2005 року цей показник становив 9,4 тис. аптек.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.