Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Брюховичі

П'ятниця, 2 квітня 2021, 12:55

Військове містечко у Брюховичах планують перетворити на парк розваг для дітей

Брюховичі

У місті проведуть архітектурний конкурс на кращий проект облаштування території колишнього військового містечка №160 у Брюховичах.

Сьогодні, 2 квітня, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення оголосити та провести архітектурний конкурс на кращу проектну пропозицію розвитку території військової частини у смт. Брюховичі (колишній 731-й артилерійський склад озброєння і боєприпасів в/ч А3870 (військове містечко №160).

Згідно із документом, територія колишнього складу боєприпасів у Брюховичах включно із військовим містечком, що займає площу понад 100 га, зараз належить Міністерству оборони України, тому юридичний департамент міськради має підготувати ухвалу про передачу земельних ділянок у комунальну власність Львова.

Після цього управління архітектури та урбаністики Львівської міськради повинне оголосити відкритий архітектурний конкурс, розробити його програму та умови, затвердити склад журі.

Як пояснив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, на території складів Міноборони у Брюховичах планують збудувати дитячий парк розваг, громадські простори та спортивні будівлі.

"Пропонується оголосити архітектурний конкурс на те, щоби сформувати візію щодо розвитку цієї території, враховуючи її близькість до міста Львова та до інших населених пунктів Львівської ОТГ. Власне, на тій ділянці пропонується сформувати простори дозвілля для мешканців, для сімейного відпочинку, у тому числі елементи парку розваг, рекреацію, пов’язану із відпочинком на природі" – наголосив Коломєйцев.

Натомість міський голова Львова Андрій Садовий додав, що хоче збудувати на цій території один з найбільших у Східній Європі дитячий парк розваг.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.