Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

СБУ

СБУ

Понеділок, 5 квітня 2021, 15:27

Керівництво Львівської залізниці звинувачують у розкраданні більше 20 мільйонів гривень

СБУ

Посадовці залізниці спільно з підрядником привласнили понад 20 млн грн.

Про це повідомляє управління СБУ у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

Оперативники Служба безпеки задокументували механізм розкрадання коштів керівництвом регіональної філії "Львівська залізниця", які, спільно з підрядником, вони привласнили понад 20 млн грн.

"Організували оборудку посадовці залізниці та одного із заводів на сході України. Ділки замовляли на підприємстві продукцію за втричі завищеними цінами. Тільки на одній з угод зловмисники "заробили" понад 20 млн грн" – наголосили у СБУ.

Правоохоронці задокументували факт передачі через посередників посадовцям "Львівської залізниці" частини "відкату" у понад 10,5 млн грн.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, у Львові, Києві та Краматорську відбулись обшуки у посадовців підприємства, а також в офісах комерційних партнерів, під час яких вилучили бухгалтерію, яка підтверджує ведення протиправної діяльності; комп’ютерну техніку; велику суму готівки.

У СБУ також встановили, що цьогоріч таку ж схему розкрадання бюджетних коштів посадовці планували організувати і з іншими підрозділами Укрзалізниці. 

Нагадаємо, у листопаді 2020 року СБУ блокувала механізм постачання на "Львівську залізницю" неякісних запчастин російського виробництва, які ввозились через тимчасово окуповані території.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.