Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

валідатор

city-adm.lviv.ua

Понеділок, 5 квітня 2021, 16:00

У Львові триває тестове встановлення валідаторів у трамваях

валідатор

У місті триває реалізація проекту впровадження електронного квитка для громадського транспорту міста, який стартував 24 березня.

Про це повідомила пресслужба Львівської міськради.

Ще 24 березня у Львові розпочався тестовий монтаж автоматизованої системи обліку оплати проїзду (електронний квиток Леокарт) на кожен тип транспортного засобу, які задіяні в пасажирських перевезеннях міста.

Під час тестового монтажу встановлюється бортове обладнання по одному комплекту для кожного типу транспортного засобу. На цьому етапі проводиться монтаж обладнання чеською компанією «Мікроелектроніка».

Основне завдання – створити детальну документацію з прокладання кабельної мережі в транспортних засобах, розміщення валідаторів, консолі водія та інших невід’ємних елементів бортової підсистеми: антени, принтери для друку одноразових паперових квитків, блоки живлення та стабілізації напруги, з‘єднувальна арматура тощо.

Після першого тестового монтажу буде створена технологічна карта та правила монтування для всіх типів транспортних засобів, що будуть курсувати з системою.

Другий етап тестового монтажу очікується у травні-червні, саме в цей час буде встановлюватись 100 комплектів обладнання на наступних 100 транспортних засобів. У липні очікується велика промислова партія обладнання на усі транспортні засоби, які задіяні в пасажирських перевезеннях Львівської МТГ, а повноцінно система має запрацювати у січні 2022 року.

Наразі місто отримало перші 30 систем електронного квитка. Загалом ці 30 систем складаються зі 100 валідаторів. Загальна вартість проекту з обслуговуванням упродовж 2 років становить 11,5 млн євро.

Технологія, яка застосовується у Львові, ще не була застосована в Україні. Система електронного квитка є спільним продуктом чеської компанії «Мікроелектроніка» і львівської компанії SoftServe, які перемогли у тендері на розробку сервісу e-квитка у Львові.

Нагадаємо, у жовтні 2020 року у Львові розпочали приймати документи на е-квиток від пільговиків, а в листопаді того ж року безготівкову систему оплати проїзду, у рамках експерименту, встановили на маршрутках № 3а.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.