Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Садовий

Фб Христини Процак

Вівторок, 6 квітня 2021, 14:35

Садовий відмовився від коліс Лукашенка заради європейської екстази

Андрій Садовий

Львівська міськрада відмовиться від закупівлі 100 білоруських МАЗів та оголосить новий тендер.

Про це на своїй Фейсбук-сторінці повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Львівська міськрада вирішила відмовитися від закупівлі 100 низькопідлогових автобусів від білоруської компанії МАЗ, яка перемогла у тендері, що міськрада оголосила за кошти Європейського інвестиційного банку.

Як заявив Андрій Садовий, місто не може придбати транспорт у компанії МАЗ, зважаючи на політичну ситуацію в Білорусі, тому міськрада наполягатиме на проведенні повторного тендеру.

"Чому переміг МАЗ? Усе просто – Білорусь підтримує свого виробника, тому МАЗ запропонував найнижчу ціну й обійшли українських конкурентів. Ми звертаємось до ЄІБ з проханням провести цей тендер повторно. Чому? Революція і розбудова демократичного суспільства – це справа білоруського народу. Але фінансувати "режим" ми не маємо права" – пояснив Андрій Садовий.

Він додав, що місто повинне підтримувати національного виробника і закликав мерів інших міст обирати українського виробника.

 

Нагадаємо, у січні цього року Андрій Садовий направив звернення до прем'єра Дениса Шмигаля з проханням роз'яснити ситуацію щодо закупівлі Львовом автобусів в Білорусі, адже у вересні минулого року Верховна Рада офіційно заявила, що не визнає результатів виборів у Білорусі та засудила дії Олександра Лукашенка.

Крім цього, ще у грудні 2019 року депутати міськради вимагали від Львівської міськради відмовитися від закупівлі техніки та товарів з Білорусі.

Додамо, у червні 2018 року АТП-1 підписало угоду про придбання 100 білоруських автобусів МАЗ. Вартість одного білоруського автобуса МАЗ становить 118 тисяч євро.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.