Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

видобуток піску

Офіс генпрокурора

Вівторок, 13 квітня 2021, 15:00

Керівника Стрийського лісгоспу судитимуть за вилучення ділянок на 24 мільйони гривень

видобуток піску

Директор лісгоспу дозволив незаконно вилучити з підприємства земельні ділянки для видобутку піску підприємцем.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора на своїй сторінці у Фейсбуці.

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо директора ДП "Стрийське лісове господарство" за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.

Як встановили під час розслідування, директор лісгоспу дозволив незаконно вилучити у підприємства лісові ділянки на користь підприємця, який організував там видобуток піску.

"Внаслідок таких дій з постійного користування держпідприємства незаконно вилучено землі лісового фонду площею 0,3 га та здійснено видобуток на них піску. Таким чином державі завдано понад 24 млн грн збитків" – йдеться у повідомленні. 

 

Нагадаємо, на початку квітня посадовців лісгоспу на Самбірщині викрили на організації незаконної схеми вирубки та продажу деревини, а наприкінці січня цього року керівника одного з лісгоспів Львівщини спіймали на хабарі за продаж необлікованої деревини.

Додамо, у 2016 році Варіанти досліджували ситуацію із незаконною вирубкою лісів на Львівщині у статті "Лісовий голокост".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.