Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

карантин у Львові

Четвер, 15 квітня 2021, 16:19

35% українців вважають Covid-19 однією із ключових проблем України

карантин у Львові

Порівняно з липнем минулого року, кількість українців, які вважають коронавірус важливою проблемою для країни, зросла вдвічі.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" протягом 24-28 березня 2021 року.

Згідно з результатами опитування, 35% українців вважають пандемію коронавірусу одною із ключових проблемам країни, ще 47% назвали військовий конфлікт на Сході України, а 35% – безробіття.

Натомість 27% опитаних вважають важливою проблемою низький рівень зарплат і пенсій, 21% – хабарництво та корупцію у владі, по 19% – некомпетентність влади та підвищення тарифів на комунальні послуги, 16% – неможливість отримати якісне медичне обслуговування.

У порівнянні з липнем 2020 року, вдвічі зросла кількість тих, хто вважає епідемію коронавірусу важливою проблемою для країни.

На особистому рівні найважливішими проблемами українці вважають низький рівень зарплат та пенсій (38%) та підвищення тарифів на комунальні послуги (35%).

Епідемію коронавірусу особистою проблемою вважають 25%, військовий конфлікт на сході України – 24%, підвищення цін на основні товари та послуги – 23%, відсутність роботи, безробіття – 23%, неможливість отримати якісне медичне обслуговування – 16%, хабарництво та корупцію у владі – 14%, некомпетентність влади – 13%.

З липня 2020 року значно зросла кількість тих, хто вважають особистими проблемами, підвищення тарифів та епідемію коронавірусу.

Опитування проводили серед мешканців України від 18 років і старше в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Опитали 2000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження – не більше 2,2%.

Нагадаємо, станом на початок квітня, 65% українців підтримують введення "жорсткого карантину" на всій території країни, а наприкінці березня цього року лише 26% українців виступали за введення карантину на всій території країни, натомість 68% підтримували карантин у регіонах із найвищою захворюваністю.

Загалом карантин в Україні, який вперше запровадили з 12 березня 2020 року, продовжили до 30 квітня 2021 року. Крім цього, з березня цього року уряд заборонив українцям у "червоних" карантинних зонах перебувати на вулиці без вдягнутих масок.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.