Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вакцинація

П'ятниця, 23 квітня 2021, 16:00

На Львівщині провакциновано майже 40 тисяч осіб

вакцинація

Львівська область на другому місці за темпами вакцинації після Києва, в області провакциновано майже 40 тисяч осіб.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА.

Станом на сьогодні, 23 квітня, на Львівщині провакциновано 39 979 осіб. Львівщина знаходиться на другому місці за темпами вакцинації після міста Києва, де провакциновано 48 227 осіб.

У області вакциною Astra Zeneca провакциновано 38 043 осіб, Coronavac – 1300 осіб, Pfizer – 636 осіб.

Всього на Львівщині діє 163 пункти щеплень. Більше ніж 100 пунктів щеплення вже пройшли навчання і готові проводити вакцинацію.

«Спостерігаємо зменшення кількості госпіталізованих: менше 60 осіб на 100 тис. населення. Але попри те, що кількість хворих об’єктивно зменшується, стан вже госпіталізованих пацієнтів залишається важким. Переважно це особи молодого віку, без супутніх патологій, усі – кисневозалежні. На даний час ліжкова мережа для хворих на Covid на Львівщині не змінилася – включає 4775 ліжок, 90% з яких забезпечені подачею кисню», – розповів директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Орест Чемерис.

За словами Чемериса, за показниками, за якими визначається рівень епідситуації на певній території, станом на сьогодні два з трьох показників, а саме кількість госпіталізованих протягом останніх семи днів (60%), та кількість пацієнтів на ліжках, забезпечених киснем (63,7%), перебувають на межі норми, адже критичний показник 65%. Таким чином Львівщина може вийти з «червоної» зони при збереженні позитивної динаміки основних показників.

Зазначимо, Львівщина отримає 21 600 доз з другої партії вакцини Astra Zeneca, що сьогодні, 23 квітня, прибула в Україну. Більше 367 200 доз вакцини від коронавірусу AstraZeneca-SKBio виробництва Південної Кореї доставили  в межах глобальної ініціативи COVAX.

Нагадаємо, 23 лютого в Україну прибула перша партія вакцин від коронавірусу AstraZeneca загальною кількістю 500 тис. доз. Для Львівщини виділили 42 200 доз вакцин, які надійшли 25 лютого. З 15 квітня на Львівщині розпочали проводити щеплення вакциною CoronaVac, 11 240 доз якої надійшли в область 13 квітня.

Крім цього, 19 квітня у Львівській області розпочали проводити щеплення вакциною виробництва Pfizer-BioNTech, 117 тис. доз якої 16 квітня в Україну доставили безоплатно в рамках механізму Covax.

Додамо, вчора уряд опублікував національний план вакцинації від коронавірусу до 31 грудня 2021 року, а 21 квітня в Україні зареєстрували південнокорейську вакцину AstraZeneca.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.