Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Цимбалюк

ВО "Батьківщина"

Прес-реліз,   Вівторок, 27 квітня 2021, 17:30

Цимбалюк про законопроєкти щодо захисту чорнобильців

Михайло Цимбалюк

Нардепи розглядатимуть зміни до законопроєкту про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Про це повідомив народний депутат України від ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк, інформує прес-служба Львівського обласного партосередку.

«На позачерговому засіданні парламенту у вівторок, 27 квітня, розглядатимуть законопроєкт 4555 про внесення змін до закону «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення окремих категорій осіб.

Наразі пенсіонери з-поміж ліквідаторів чорнобильської аварії першої групи інвалідності, яких на обліку 2353 особи, отримують в середньому пенсію в розмірі 12 270 гривень. Після прийняття законопроєкту пенсія зросте до 16 тисяч 80 гривень.

У другій групі інвалідності перебувають 35 547 осіб. Середня пенсія, яку вони отримують станом на перше березня — 10 967 гривень. Її буде підвищенно до 12 987 гривень.

Це лише невелика частина того, що від нас, законотворців, вимагають «чорнобильці». Наразі це компромісне рішення, але зупинятися на відновленню пільг потерпілим від аварії на ЧАЕС не потрібно.

Тим більше, що команда «Батьківщини» підготувала проекти Законів щодо захисту «чорнобильців», проте ці законодавчі інціативи не отримали підтримки у профільному комітеті» – наголосив Цимбалюк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.