Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Цимбалюк

Прес-реліз,   Вівторок, 27 квітня 2021, 14:32

Цимбалюк про пенсійне забезпечення чорнобильців

Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк під час комітетських слухань акцентував увагу присутніх на належному пенсійному забезпеченні примусово відселених.

Народний депутат України від ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк у своєму виступі під час комітетських слухань «Чорнобильська катастрофа. Стан соціальної захищеності постраждалих осіб та актуальні завдання подолання наслідків» в режимі відеоконференції закцентував увагу присутніх серед іншого і на належному пенсійному забезпеченні примусово відселених, інформує прес-служба Львівського обласного партосередку.

«В 1986 році жителів мiстечка Поліське Київської області не евакуйовували, мотивуючи, що все добре. А з 1990 року почали відселяти, причому примусово.

Наслiдки aвapiї на ЧАЕС для мешканців Поліського стали фатальними – з 30 тисяч жителiв району – 22 тисячi вже немає в живих. Особи, якi були у вiдрядженнi туди – мають статус учасника ліквідації наслiдкiв aвapiї на ЧАЕС, а в пенсiйному забезпеченнi i вищу пенсiю.

Натомiсть, населення, яке з вини держави роками отримувало дозу опромiнювання – нині забуте та принижене, а також порушується їх конституцiйне право у пенсiйному забезпеченнi» – наголосив Цимбалюк.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.