Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівське сміття

Вівторок, 27 квітня 2021, 16:14

Садовий впарює львів'янам благодатний компост із садових відходів

львівське сміття

ЛКП "Зелене місто" вирішило продавати населенню компост із львівських відходів.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

ЛКП "Зелене місто" продаватиме мешканцям для власних господарських потреб компост, який виготовляють із харчових і садових відходів у Львові. Вартість одного кілограму компосту становитиме 62 копійки.

"Тепер усі охочі можуть купити продукт, виготовлений із харчових і садових відходів, на компостувальній станції. Для цього потрібно: приїхати на компостувальну станцію, що працює на вул. Пластовій, 13 із власною тарою; набрати потрібну кількість компосту та зважити його; оплатити продукт у зручний спосіб:  за допомогою свого мобільного телефону відсканувати QR-код та оплатити; взяти платіжний документ і оплатити у відділенні банку. При цьому компост ви можете забрати одразу" – наголосили у ЛКП "Зелене місто".

Нагадаємо, компост із львівських відходів цього місяця вперше продали на аукціоні через систему Prozorro. 50 тонн компосту за 15 450 грн придбала агрофірма з Київщини.

Як заявляв раніше міський голова Львова Андрій Садовий, кошти, отримані від продажу, місто планує використати на закупівлю кисню для однієї з лікарень Львова.

Додамо, у серпні 2019 року на вул. Пластовій, 13 облаштували станцію з компостування органічних відходів. Для створення цієї станції компостування міськрада отримала 25 мільйонів євро кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку, 10 мільйонів євро гранту – безповоротної фінансової допомоги від екологічних фондів. Внесок міста – 6,75 мільйона євро.

А у вересні 2020 року у місті створили онлайн-карту розміщення усіх 87 контейнерів для органіки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.