Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівщина

Середа, 28 квітня 2021, 13:45

У червні на Львівщині відзначатимуть День увічнення пам'яті загиблих у тюрмах Західної України

Львівщина

Депутати встановили День увічнення пам'яті загиблих та 80-их роковин масових розстрілів у тюрмах Західної України в червні 1941 року.

Вчора, 27 квітня, на сесії Львівської обласної ради депутати прийняли рішення про 80-і роковини масових розстрілів у тюрмах Західної України в червні 1941 року та увічнення пам’яті загиблих.

"За" проголосували 63 депутатів.

Цим рішенням депутати встановили на території Львівської області День увічнення пам'яті загиблих та 80-их роковин масових розстрілів у тюрмах Західної України в червні 1941 року, який відзначатимуть вперше 23 червня.

У цей день органи місцевого самоврядування, підприємства, організації області мають вивішувати Державний прапор України з траурною стрічкою. А Львівська ОДА повинна провести широку інформаційну кампанію, організувати науково-практичні конференції, круглі столи з обов’язковим залученням науково-освітніх установ та науковців.

Крім цього, депутати звернулися до обласних рад Івано-Франківської, Волинської, Рівненської та Тернопільської областей з проханням прийняти аналогічні рішення щодо відзначення цієї пам'ятної дати. 

Зазначимо, 22-23 червня 1941 року розпочалися масові розстріли політичних в'язнів спочатку в західноукраїнських тюрмах НКВС, а згодом в інших регіонах України. Впродовж двох тижнів радянська влада, відступаючи перед нацистами, знищила близько 22 тисяч людей, переслідуваних в основному за політичні переконання.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.