Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Охорона здоров'я

www.gart.org.ua

Четвер, 3 січня 2013, 17:29

Понад 80 тис. випадків захворювання грипом зафіксовані у Польщі за останній тиждень

За останній тиждень у Польщі зареєстровані 80 тис. випадків інфекційних захворювань, стан кількох сотень осіб вимагав госпіталізації.

Експерти закликають пройти вакцинацію проти грипу.

"Головні ускладнення стосуються дихального апарату і серцево-судинної системи. Найчастіше наслідком недолікованого грипу може бути пневмонія або міокардит. Це дуже серйозні захворюваня. Натомість цьогорічна хвиля захворювань є дуже великою, але нічого надзвичайного не відбувається", – розповів речник Головного санітарного інспектора Ян Бондар.

"Поляки самі у цьому винні. Щоб уникнути епідемії, слід пройти вакцинацію проти грипу. А поляки цього не роблять", так вважає експерт Світової організації здоров'я професор Лідія Бридак.

Лідія Бридак не може зрозуміти чому поляки не хочуть щепитися проти грипу: "Ми добре знаємо – єдиним шляхом боротьби з грипом є профілактика за допомогою вакцинації. Виявляється, що минулорічного сезону Польща посіла передостаннє місце в Європі з використання вакцини проти грипу".

Найбільше випадків захворювань грипом виявлено у таких регіонах: Мазовія (Mazowsze), Помор'я (Pomorze), Малопольща (Ma?opolska). Експерти кажуть, що пік сезонно-інфекційних захворювань у Польщі триває від січня до березня.

Нагадаємо, станом на 2 січня 2013 року захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції у Львівській області відповідає середньорічному рівню для відповідної пори року.

Джерело: Польське радіо

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.