Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

розслідування

Вівторок, 18 травня 2021, 15:40

ДБР звинувачує львівського слідчого СБУ у привласненні ювелірних виробів понад вісім мільйонів

розслідування

ДБР завершило розслідування у справі привласнення слідчим СБУ Львівщини арештованих ювелірних виробів вартістю понад 8,5 млн грн.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Слідчі Державного бюро розслідувань у Львові завершили досудове розслідування та направили обвинувальний акт до суду проти слідчого в особливо важливих справах одного з відділень управління Служби безпеки України у Львівській області, якому інкримінують  перевищення службових повноважень, що спричинили тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365 КК України).

Як заявили у ДБР, у листопаді 2018 року в аеропорті Львова працівники СБУ вилучили контрабанду ювелірних виробів із золота та срібла вагою понад 24 кг та вартістю 8 650 715 грн.

"Після чого за фактом можливих протиправних дій митників, а саме ймовірного сприяння громадянину у незаконному переміщенні цих виробів, було відкрито кримінальне провадження. Вже наприкінці 2018 року ухвалою районного суду Львова на вироби було накладено арешт, а у січні 2019 року один зі слідчих СБУ отримав тимчасовий доступ до них для нібито проведення судових експертиз. Проте, 14 січня 2019 року вказаний правоохоронець протиправно повернув арештовані ювелірні вироби "власнику" – йдеться у повідомленні.

У разі доведення вини слідчому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.