Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. Кульпарківська

П'ятниця, 21 травня 2021, 17:24

На Кульпарківський можуть збудувати новий дитячий садочок

вул. Кульпарківська

Депутати внесли зміни до ДПТ у районі вул. Кульпарківської та вул. С. Боткіна на прохання двох львівських фірм.

Вчора, 20 травня, на сесії Львівської міської ради депутати прийняли рішення про внесення змін до детального плану території, обмеженої вул. Кульпарківською, залізничною колією, вул. С. Боткіна, що у Франківському районі Львова.

"За" проголосували 49 депутатів.

Згідно із документом, з проханням змінити детальний план території, обмеженої вул. Кульпарківською, залізничною колією, вул. С. Боткіна до міськради звернулися будфірма "Укртексколор" та ТзОВ "Торгово-виробнича компанія "Радо".

В ухвалі зазначено, що компанії просять впорядкувати детальний план цієї території, щоб зберегти діюче виробниче підприємство та уточнити місце розташування майбутнього дитячого садочку. Територія забудови входить до зон: Г-2 (зона ділової та громадської активності), Г-3-1 (зона дитячих дошкільних установ та шкіл), Ж-5-1 (зона змішаної малоповерхової та багатоповерхової квартирної забудови з вбудованими закладами обслуговування), В-5-1 (зона розміщення виробничих підприємств без встановлення СЗЗ).

Зазначимо, що обидві компанії зареєстровані на вул. Кульпарківській, 93, де інша фірма одного із власників ПП "Укртексколор" зводить житловий квартал "Парус Сіті", де станом на сьогодні будується третя черга житла. До речі, на сайті Асоціації західноукраїнських забудовників вказано, що замовником будівництва цього житлового кварталу виступили ПАТ "Львівський завод залізобетонних виробів №1", ПП "Укртексколор", ТзОВ "Всеукраїнський аукціонний центр з продажу активів та майна банкрутів".

Депутати доручили управлінню архітектури та урбаністики міськради звернутися до ДП "Містопроект", розробника детального плану цієї території, про венсення відповідних змін. Після цього планують влаштувати громадського слухання для мешканців району.

За даними аналітичної системи YouControl, ПП "Укртексколор" зареєстроване з 2002 року у Львові, займається організацією будівництва будівель. Розмір статутного капіталу підприємства становить 8 200 грн. Власниками фірми є Андрій Стефанюк (село Наварія Пустомитівського району) та Андрій Яринич (село Мшана Городоцького району). 

Андрій Стефанюк також є власником будфірми ТОВ "Парус Сіті", яка будує новий житловий квартал на вул. Кульпарківській, 93, ПП "КЛП-1", ПП "Укрторгцентр", ТзОВ "Аптека "Під Святим Миколаєм".

Андрій Яринич володіє ТОВ ""Всеукраїнський аукціонний центр з продажу активів та майна банкрутів".

Натомість фірма ТзОВ "Торгово-виробнича компанія "Радо" зареєстрована у Львові з 2007 року, займається формуванням й оброблення листового скла. Власниками фірми є львів'яни Роман Шумило (власник ТОВ "Медична платформа", що засноване у лютому цього року, будфірми "Будкомплект-плюс) та Петро Куцик (власник ТЗОВ "Львівакадемаудит" та ректор Львівського торговельно-економічного університету).

Нагадаємо, детальний план території, обмежений вул. Кульпарківська, залізничною колією, вул. С.Боткіна розробили на замовлення ПАТ "Львівський завод залізобетонних виробів №1" ще у 2016 році. ДПТ охоплює територію приблизною площею 16 га, її змінили із виробничої на житлову та дозволили будівництво 16-поверхівок, однак з умовою – розташувати тут дитячий садочок на 50-100 місць та багатофункціональний спортивний зал, а розселити в цьому кварталі тоді дозволили не більше 3 тисяч мешканців.

Можна припустити, що замість дитячого садочку, який був передбачений детальним планом цієї території, забудовники звели ще одну багатоповерхівку, а сьогодні місце для нього знайшли там, де для цього зведення необхідно змінювати ДПТ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.