Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Цимбалюк

ВО "Батьківщина"

Прес-реліз,   Середа, 26 травня 2021, 14:37

Цимбалюк про банкрутство Укрзалізниці: бездіяльність Наглядової ради та відповідальність прем’єра

Михайло Цимбалюк

Слідча комісія ВРУ визнала керівництво та членів Наглядової Ради Укрзалізниці некомпетентним та рекомендувала уряду звільнити їх.

30 квітня 2021 року Тимчасова слідча комісія Верховної Ради України (ТСК) з оцінки критичного стану АТ «Українська залізниця» визнала керівництво та членів Наглядової Ради компанії некомпетентним та рекомендувала уряду звільнити їх через неефективність.

Якою буде відповідальність прем’єр-міністра Дениса Шмигаля в разі, якщо уряд не почує парламентарів – в коментарі УНН розповів народний депутат Ураїни від ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк, інформує прес-служба Львівського обласного партосередку.

«Ми живемо у парламентсько-президентській республіці, де уряд формує Верховна Рада України. Президентська монобільшість голосувала за призначення всіх міністрів, і з парламенту контрольних функцій ніхто не знімав», – зазначив Михайло Цимбалюк.

За його словами, якщо уряд проігнорує вимогу народних депутатів, тоді прем’єр-міністра Дениса Шмигаля викличуть на звіт у парламент.

«Уряд мав би проаналізувати, чому прибуткове підприємство стало збитковим. Де раніше був Кабмін? Чому він просто спостерігав за тим, як Укрзалізниця банкрутує. Верховна Рада мала б заслухати прем’єр-міністра з цього питання, проаналізувати його виступ і прийняти рішення, чи відповідає він займаній посаді», – наголосив Михайло Цимбалюк.

На його переконання, рішення ТСК щодо звільнення членів Наглядової Ради «Укрзалізниці» цілком доречне, але також треба оцінити їх роль у банкрутстві державної компанії.

«У розвинених державах зарплати членів Наглядових рад залежать від продуктивності і якості роботи підприємства. Якщо це прибуткова галузь – вони отримують бонуси і премії, якщо збиткова – то ні. У мене питання – а де була наша Наглядова рада?» – додав Михайло Цимбалюк.

Нардеп вважає за необхідне не тільки звільнити наглядову раду, а й скерувати матеріали до правоохоронних органів аби проаналізувати вплив і роль Наглядової ради банкрутство підприємства.

«Потрібно також з’ясувати, за що члени Наглядової ради «Укрзалізниці» отримували такі високі зарплати», – підсумував Цимбалюк.

Як відомо, ТСК з оцінки критичного стану «Укрзалізниці» розпочала свою діяльність у січні цього року. Відтоді свої посади залишили голова правління компанії Володимир Жмак, член правління Іраклі Езугбая та міністр інфраструктури Владислав Криклій.

На наступному засіданні ТСК розгляне питання боротьби з корупцією в «Укрзалізниці», зокрема надасть оцінку ефективності НАБУ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.