Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ростислав Тістик

Фб Тістика

Вівторок, 25 травня 2021, 14:16

ВРУ зробила крок для створення Служби військового капеланства – Тістик

Ростислав Тістик

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт про створення в Україні Служби військового капеланства.

Законопроєкт №4626, який підтримали 299 народних депутатів, покликаний закріпити на законодавчому рівні статус військового капелана та створити Службу військового капеланства як самостійного структурного підрозділу у складі військових формувань.

За словами одного з співавторів законопроєкту нардепа Ростислава Тістика, військові капелани – невід'ємна частина боротьби за незалежність.

"Україна пам'ятає вчинки Героїв військових та капеланів-добровольців, що з перших днів і до сьогодні на передовій. Ухвалення законопроєкту – найменше, що можемо зробити для священнослужителів, які поряд із нашими Героями" – заявив Тістик.

Проєктом закону закріплюється статус військових капеланів як військовослужбовців, що надає їм відповідні соціальні гарантії, встановлюються вимоги до осіб, які можуть бути військовими капеланами та визначаються принципи, за якими здійснюватиметься їхня діяльність.

Капеланом може бути громадянин України з вищою богословською освітою, що є священнослужителем зареєстрованої в Україні церкви чи релігійної організації, що отримав мандат від власної церкви на право здійснювати капеланську діяльність.

Проєктом закону передбачається, що чисельність військових капеланів не може бути меншою ніж 0,2% чисельності відповідного військового формування.

"Це важливо для тих, хто щодня захищає нас на передовій. Це важливо для реформування нашої армії на шляху до членства в НАТО. Це важливо для всієї України"  підсумував Ростислав Тістик.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.