Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Цимбалюк

Прес-реліз,   Середа, 26 травня 2021, 17:30

Мінімальна пенсія не може бути нижчою прожиткового мінімуму – Цимбалюк

Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк вважає, що мінімальна пенсія не може бути нижчою мінімального прожиткового мінімуму.

Про це заявив народний депутат України, голова Львівської обласної організації ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк, інформує прес-служба Львівського обласного партосередку.

«Команда «Батьківщини» у парламенті неодноразово наголошувала, що мінімальна пенсія не може бути нижчою мінімального прожиткового мінімуму.

Так, Кабмін у бюджеті фіксує прожитковий мінімум на рівні приблизно 2 200 гривень, а пенсію виплачують 1 900 гривень. Виникає логічне питання – як за ці гроші може прожити людина? Тим паче, реальний прожитковий мінімум зараз становить уже 4 300 грн.

У владі розводять руками і списують усе на економічну скруту. Але ж ми вказуємо де можна взяти гроші. 70 мільярдів гривень не доплатив у бюджет «Нафтогаз», – це доведено офіційно.

Цьогоріч жінки виходять на пенсію у віці 60 років і це за умови 28 років трудового стажу, а якщо немає відповідного стажу, то в 63 роки на пенсію. Вважаємо це неправильно і вимагаємо у влади виконати рішення Конституційного суду, щоб знизити пенсійний вік жінкам до 55 років» – наголосив Михайло Цимбалюк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.